Τουρκία: Διαμαρτυρία για την καταδίκη της Καφταντζίογλου - Κατηγορείται ότι προσέβαλε τον Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της αντιπολιτευόμενης πολιτικού Τζανάν Καφταντζίογλου με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν και το κράτος.
Οι διαδηλωτές στην κεντρική συνοικία Μάλτεπε τραγουδούσαν και κρατούσαν τουρκικές σημαίες και λάβαρα της αντιπολίτευσης.
Η Καφταντζίογλου, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση σχεδόν 5 ετών, είναι η επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην Κωνσταντινούπολη και μια από τις ισχυρότερες φωνές της αντιπολίτευσης.
Το 2019 έπαιξε κεντρικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές στην πόλη, τις οποίες κέρδισε, δύο φορές, ο υποψήφιος του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου, τερματίζοντας την 25ετή κυριαρχία του κόμματος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη.
Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας επικύρωσε την καταδίκη της Καφταντζίογλου αλλά μείωσε την ποινή της σε 4 έτη, 11 μήνες και 20 ημέρες.
Με βάση την τουρκική νομοθεσία οι ποινές φυλάκισης κάτω των 5 ετών έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα και δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι η Καφταντζίογλου δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή.
Τραμπ για Ιράν: «Μας παρακαλούν για συμφωνία, να σοβαρευτούν πριν να είναι αργά» - Χτυπήθηκε πυρηνική εγκατάσταση στο Ισραήλ
12:53
ΥΠΠΟ: Συντήρηση της μοναδικής ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά (pics)
12:49
Βόλος: Σε μονάδα εγκαυμάτων ο 39χρονος που προσπάθησε να σώσει μάνα και κόρη από φονική πυρκαγιά
12:42
Νέες αιχμές Τραμπ σε ΝΑΤΟ: Δεν σας χρειαζόμαστε, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ αυτή τη στιγμή
12:36