ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο δράστης μπαίνει στο σχολείο

Μακελειό στο Τέξας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο δράστης μπαίνει στο σχολείο
Εικόνα από τον 18χρονο δράστη που μπαίνει στο σχολείο ένοπλος Screengrab

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο ένοπλος δράστης εισβάλλει στο δημοτικό σχολείο Ρομπ του Τέξας, κυκλοφόρησε στα social media

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο δημοτικό σχολείο, λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σκοτώνοντας 19 παιδιά και 2 δασκάλους.

Δείτε το βίντεο:

Φορούσε αλεξίσφαιρο, ενώ ήταν εφοδιασμένος τουλάχιστον με ένα τουφέκι εφόδου.

Αρχικά διέφυγε με ημιφορτηγό, που ενεπλάκη σε «θεαματικό τροχαίο», προτού το εγκαταλείψει και πάει στο πρωτοβάθμιο σχολείο προσπαθώντας, κατά τα φαινόμενα, να ξεφύγει από αστυνομικούς.

Για τους μαθητές –ηλικίας το πολύ δέκα ετών– και τους εκπαιδευτικούς σε αυτό το σχολείο με περίπου 500 παιδιά, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, τα μαθήματα ολοκληρώνονταν αύριο Πέμπτη.

Ο νεαρός δράστης σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς που ακολούθησε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ.

Σύμφωνα με τον Πιτ Αρεντόντο, αξιωματικό της αστυνομίας που ανέλαβε να διενεργήσει την έρευνα, ο έφηβος έδρασε μόνος. Ο υπαξιωματικός Εστράντα είπε πως δεν ξέρει αν ήταν γνωστός στις αρχές. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να συλλέξουν στοιχεία «για το προφίλ του», «τα κίνητρά του», «τους τύπους των όπλων που χρησιμοποίησε και αν τα κατείχε νόμιμα», σύμφωνα με τον κυβερνήτη Άμποτ.

Σε κάθε περίπτωση, η σφαγή που διέπραξε βύθισε ξανά τις ΗΠΑ στον διαρκώς επανερχόμενο εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ