ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε δημοτικό στο Τέξας: Όλα τα θύματα ήταν στην ίδια τάξη λένε οι Αρχές

Μακελειό σε δημοτικό στο Τέξας: Όλα τα θύματα ήταν στην ίδια τάξη λένε οι Αρχές
Προσωπικό έκτακτης ανάγκης συγκεντρώνεται κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Robb μετά από πυροβολισμό την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, στο Ουβάλντε του Τέξας (AP Photo/Dario Lopez-Mills)

Ανείπωτη είναι η θλίψη για την πλέον φονική ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, στο Ουβάλντε του Τέξας, όταν ένας 18χρονος εισήλθε σε μια αίθουσα ανοίγοντας πυρ και σκορπώντας τον θάνατο γύρω του. Σύμφωνα με τον υπολοχαγό Κρις Ολιβάρεζ, εκπρόσωπο του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, όλα τα θύματα και οι τραυματίες βρίσκονταν μέσα σε μία τάξη. 

Ο δράστης μπήκε σε μία αίθουσα, σκοτώνοντας δύο δασκάλους και 19 παιδιά, είπε σε συνέντευξή του στο CNNi, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως το «απόλυτο κακό».

Καθώς έπεφταν οι πυροβολισμοί, αστυνομικοί πήγαιναν γύρω από το σχολείο, σπάζοντας παράθυρα και προσπαθώντας να απομακρύνουν παιδιά και προσωπικό. Στη συνέχεια μπόρεσαν να μπουν με τη βία στην τάξη όπου βρισκόταν ο σκοπευτής, είπε.

Όλα τα θύματα απομακρύνθηκαν, ταυτοποιήθηκαν και οι οικογένειές τους έχουν ειδοποιηθεί, είπε ο υπολοχαγός. Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν μέσα στην τάξη, σύμφωνα με τον Ολιβάρεζ, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για το πόσα είναι.

«Είναι μια μικρή τάξη, στην οποία μπορεί να είναι από 25 έως 30 μαθητές εκεί, συν ότι υπήρχαν δύο δάσκαλοι εκεί... Επομένως, δεν έχουμε τον ακριβή αριθμό του πόσοι μαθητές ήταν σε αυτήν την τάξη. Ήταν ένα τυπικό περιβάλλον σχολικής αίθουσας όπου υπάρχουν πολλά παιδιά μαζί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ολιβάρεζ είπε ότι δεν υπήρξε καταδίωξη με τις Αρχές προτού ο δράστης τρακάρει ένα αυτοκίνητο κοντά στο σχολείο.

Όταν ρωτήθηκε εάν το σχολείο ήταν στόχος, είπε ότι υπάρχουν ακόμα «πολλά αναπάντητα ερωτήματα».

«Προσπαθούμε να το προσδιορίσουμε, γι' αυτό συνεργαζόμαστε με το FBI αυτή τη στιγμή για να κοιτάξουμε πίσω να δούμε αν υπήρχαν δείκτες, κόκκινες σημαίες, κοιτάζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που γνωρίζουμε για τον δράστη είναι ότι είναι κάτοικος εδώ στο Ουβάλντε, όντως φοίτησε σε ένα από τα τοπικά λύκεια, έζησε με τον παππού και τη γιαγιά του, ήταν άνεργος, χωρίς φίλους, καμία φίλη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτή τη στιγμή, χωρίς ποινικό μητρώο, ούτε συμμετοχή σε συμμορίες».

Σύμφωνα με τον Ολιβάρεζ, ο δράστης είχε στην κατοχή του ένα τουφέκι όταν μπήκε στο σχολείο και οι Αρχές εργάζονται για να προσδιορίσουν τον τύπο του όπλου και την χωρητικότητα.

Ο Ολιβάρεζ είπε ότι η γιαγιά του, την οποία πυροβόλησε προηγουμένως ο δράστης, είναι ακόμα ζωντανή και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον παππού του και τα μέλη της οικογένειάς του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ