Πόλεμος Ουκρανία: Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί για παγκόσμια ύφεση
Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια ύφεση καθώς οι τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και των λιπασμάτων εκτινάσσονται.
Ο Ντέιβιντ Μάλπας είπε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ ότι η Γερμανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχει ήδη δει σημαντική οικονομική επιβράδυνση λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας και πρόσθεσε ότι η περιορισμένη πρόσβαση σε λιπάσματα θα μπορούσε να επιδεινώσει τις συνθήκες και σε άλλες περιοχές.
«Καθώς εξετάζουμε το παγκόσμιο ΑΕΠ… είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να δούμε πώς θα αποφύγουμε την ύφεση», συνέχισε ο Μάλπας.
«Η ιδέα ότι οι τιμές της ενέργειας διπλασιάζονται είναι αρκετές για πυροδοτήσουν από μόνες τους μια ύφεση».
Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας υποστήριξε επίσης ότι τα συνεχή lockdown για τον κορωνοϊό στην Κίνα ενισχύουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση.
Στο ρανταρ της ΕΥΠ ο αξιωματικός που συνελήφθη για κατασκοπεία - Είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα στοιχεία
14:35
Οι Σαμουράι πέρα από τον θρύλο: Η αληθινή ιστορία πίσω από τα σπαθιά και την αφοσίωση
14:27
Αναστολή της απαγόρευσης του TikTok από την Αλβανία
14:14
Μητσοτάκης από «Hellenic Heritage: Ο Πολιτισμός ως κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας
13:58