ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστής μπλοκάρει τη δημοπρασία του φορέματος της Ντόροθι στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ»

Δικαστής μπλοκάρει τη δημοπρασία του φορέματος της Ντόροθι στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ»
Φόρεμα μπλε και λευκό που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» δεν θα πωληθεί σε δημοπρασία, καθώς δικαστής μπλόκαρε την πώληση του εμβληματικού ενδύματος ΑΠΕ -ΜΠΕ

Φόρεμα μπλε και λευκό που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» δεν θα πωληθεί σε δημοπρασία, καθώς δικαστής «μπλόκαρε» την πώληση του εμβληματικού ενδύματος.

Η τιμή πώλησης του καρό φορέματος της Ντόροθι εκτιμήθηκε ότι θα ανερχόταν σε 800.000 έως 1,2 εκατ. δολάρια στη δημοπρασία αναμνηστικών του Χόλιγουντ του οίκου Bonham στο Λος Άντζελες.

Το φόρεμα βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια ανακαίνισης.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Πολ Γκαντέρφ στη Νέα Υόρκη εξέδωσε προκαταρκτική εντολή να σταματήσει η πώληση, αφού συγγενής καθολικού ιερέα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενη ότι το φόρεμα της ανήκει.

Ο ιερέας Γκίλμπερτ Χάρτκε, ο οποίος πέθανε το 1986, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Θεάτρου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο και είχε λάβει το φόρεμα ως δώρο το 1973 από την ηθοποιό Μερσέντες ΜακΚέιμπριτζ, όπως αναφέρει η μήνυση. Ο Γκίλμπερτ Χάρτκε φωτογραφήθηκε κρατώντας το φόρεμα σε πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ