ΚΟΣΜΟΣ

Καθυστέρηση πτήσης λόγω... μαθηματικής εξίσωσης

Καθυστέρηση πτήσης λόγω... μαθηματικής εξίσωσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην “American Airlines”, καθυστέρησε πτήση καθώς μια γυναίκα πίστευε ότι ένας καθηγητής οικονομικών θα μπορούσε να είναι τρομοκράτης, λόγω μιας μαθηματικής εξίσωσης που σημείωνε.

Ο 40χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσυλβανία, ταξίδευε την Πέμπτη από τη Φιλαδέλφεια στις Συρακούσες, όπως αναφέρει το RT. Την ώρα που καθόταν στη θέση του, λύνοντας μια εξίσωση, όπως περιγράφει σε ανάρτησή του στο Facebook «Η συνεπιβάτης μου κάλεσε την αεροσυνοδό και της έδωσε ένα σημείωμα».

Το αεροπλάνο σταμάτησε, η επιβάτης σηκώθηκε, και ζητήθηκε από τον Μένζιο να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο, όπου και τον συνάντησαν άντρες του FBI.

«Ρώτησαν για την γυναίκα που καθόταν δίπλα μου. Τους απάντησα ότι δεν παρατήρησα κάτι περίεργο. Στη συνέχεια ανέφεραν πως πίστεψε ότι είμαι τρομοκράτης, γιατί έγραφα κάποια περίεργα πράγματα σε ένα τετράδιο. Γέλασα. Τους είπα να με ακολουθήσουν μέχρι τη θέση μου. Τους έδειξα τα μαθηματικά που έλυνα», αναφέρει ο καθηγητής στην ανάρτησή του.

Ο Μένζιο είναι ιταλός, έχει κατσαρά μαλλιά και είναι καταξιωμένος ακαδημαϊκός. Εν τέλει, τον άφησαν να επιβιβαστεί μετά από τη δίωρη καθυστέρηση, ενώ η γυναίκα που τον κατήγγειλε δεν πέταξε με το αεροπλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ