Γαλλία: Νεκρή η όρκα που είχε εντοπιστεί στον Σηκουάνα
Ανανεώθηκε:
Η όρκα, που είχε χάσει τον προσανατολισμό της και είχε εισέλθει στον ποταμό Σηκουάνα, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η οργάνωση Sea Sepherd, αφού απέτυχε το σχέδιο να οδηγηθεί και πάλι στον ωκεανό.
Οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πονά και πάσχει από θανατηφόρα νόσο.
Η μήκους 4 μέτρων αρσενική όρκα είχε εντοπισθεί αρχικά στις 16 Μαΐου στις εκβολές του Σηκουάνα, ανάμεσα στο λιμάνι της Χάβρης και την πόλη Ονφλέρ στη Νορμανδία. Στη συνέχεια κολύμπησε δεκάδες μίλια στο Σηκουάνα και έφθασε στη δυτική πόλη Ρουέν.
Οι γαλλικές αρχές κατέστρωσαν σχέδιο για να επιστρέψει στον ωκεανό η φάλαινα.
Έπειτα από σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος Γάλλοι και ξένοι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών στα θαλάσσια θηλαστικά, αποφασίσθηκε ότι η όρκα θα παρακολουθείται εξ αποστάσεως με drone.
Τελικά, το θηλαστικό δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε σήμερα νεκρό.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Ιρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επίθεση κοντά στο γραφείο Νετανιάχου - Το Ισραήλ στέλνει νέες χερσαίες δυνάμεις στο Λίβανο
09:23
Άγχος στην παιδική ηλικία: Πώς συνδέεται με πεπτικά προβλήματα
09:14
Η στιγμή που drone χτυπά την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη - Δείτε βίντεο
09:14
Οι Porsche Panamera και Taycan θα έχουν στο μέλλον πιο πολλά κοινά
09:10