ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αίρεται η υποχρέωση των ταξιδιωτών να προσκομίζουν υγειονομικό πάσο

Ιταλία: Αίρεται η υποχρέωση των ταξιδιωτών να προσκομίζουν υγειονομικό πάσο
Άρση της υποχρέωσης των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Ιταλία (AP Photo/Gregorio Borgia)

Άλλο ένα μέτρο κατά της πανδημίας, αίρεται στην Ιταλία ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, από αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, γίνεται άρση της υποχρέωσης των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19, πρόσφατης ανάρρωσης από τη νόσο ή αρνητικού τεστ για τον SARS-CoV-2 προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Η υποχρέωση να προσκομίζεται υγειονομικό πάσο για την είσοδο στη χερσόνησο «δεν θα παραταθεί» πέραν της 31ης Μαΐου, διευκρίνισε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Η Ιταλία, είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στις αρχές του 2020. Αναγκάστηκε να επιβάλλει ορισμένους από τους αυστηρότερους περιορισμούς, ιδίως την υποχρεωτική προσκόμιση υγειονομικού πάσου στον κόσμο της εργασίας.

Όμως, με τη μείωση των μολύνσεων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η πλειονότητα των μέτρων που επέβαλε η Ρώμη έχει πλέον αρθεί, αν και οι μάσκες παραμένουν ακόμη υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Τη Δευτέρα (30/5) οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν σε 24 ώρες 62 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και 7.537 κρούσματα του SARS-CoV-2. Από την εκδήλωση της κρίσης, η Ιταλία μετρά 166.631 θανάτους εξαιτίας της νόσου, κατά τους επίσημους αριθμούς. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Βρετανία, και τον όγδοο βαρύτερο στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ