ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν οι ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας

Ξεκίνησαν οι ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας
Περίπου 1.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στα εντατικά γυμνάσια με πάνω από 100 οχήματα Russian Defense Ministry Press Service via AP

Οι πυρηνικές δυνάμεις του στρατού του Ρωσίας άρχισαν να διεξάγουν γυμνάσια στην επαρχία Ιβάναβα, βορειοανατολικά της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 1.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στα εντατικά γυμνάσια με πάνω από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs) τύπου Γιαρς, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πύραυλοι αυτοί είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες και από πλατφόρμες εκτόξευσης, που τα παλαιότερα πυραυλικά συστήματα Topol δεν μπορούν, κάτι που δείχνει και το ποσο βελτιωμένα είναι ως προς την χρήση τους.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ποιοτικά στοιχεία που καθιστούν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Yars τρομακτικά καταστροφικούς, αλλά επίσης και τα ποσοτικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα, καθώς σύμφωνα με τους Ρώσους Αξιωματικούς, περισσότεροι από 150 διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Yars βρίσκονται σε λειτουργία στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ