ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε νεκρή η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ, Κάσια Γκαλάνιο

Βρέθηκε νεκρή η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ, Κάσια Γκαλάνιο
Η Γκαλάνιο έδινε δικαστική μάχη με τον δισεκατομμυριούχο πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών τους για πάνω από 15 χρόνια Kasia Gallanio/Instagram

Νεκρή μέσα στο σπίτι της στην ισπανική πόλη Μαρμπέγια, βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ, Κάσια Γκαλάνιο. 

Η αιτία θανάτου της αποδίδεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, σύμφωνα πάντα με διεθνή δημοσιεύματα.

Ισπανοί αστυνομικοί βρήκαν το σώμα της στο κρεβάτι, χωρίς να φέρει σημάδια σωματικής βίας.

Ήταν η τρίτη σύζυγος του 73χρονου δισεκατομμυριούχου Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι, θείου του σημερινού εμίρη του Κατάρ.

Παντρεύτηκαν το 2004 και απέκτησαν τρεις κόρες. Όπως είχε γίνει γνωστό η 45χρονη γυναίκα έδινε δικαστική μάχη με τον πρώην σύζυγό της για την επιμέλεια των παιδιών τους, για πάνω από 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα, τον είχε κατηγορήσει πως κακοποίησε σεξουαλικά μία από τις τρεις κόρες τους, με εκείνον να το αρνείται.

Γεννημένη στο Λος Άντζελες και πολωνικής καταγωγής, η Γκαλάνιο έμενε σε ένα από τα σπίτια του ζευγαριού στη Μαρμπέγια.

Η σύγκρουση με τον πρίγκιπα

Η μάχη του ζευγαριού για την κηδεμονία των παιδιών ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια με τον 73χρονο να κατηγορεί την 43χρονη για αλκοολισμό και ψυχολογικά προβλήματα και εκείνη με τη σειρά της να τον κατηγορεί για κακοποίηση της μιας εκ των τριών κοριτσιών του ζευγαριού, καταγγελία την οποία ερευνά η εισαγγελία στο Παρίσι.

Αστυνομικοί που βρήκαν νεκρή την Γκαλάνιο στο διαμέρισμά της στην Ισπανία λένε, σύμφωνα με τη Le Parisien, ότι δεν βρήκαν σημάδια πάλης ή βίας με το πιθανότερο σενάριο να μιλά για θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Την αστυνομία ενημέρωσε η μεγαλύτερη κόρη της από το Παρίσι όπου ζει καθώς δεν είχε μπορέσει να επικοινωνήσει για ημέρες με τη μητέρα της με την El Pais να περιγράφει ότι η έφοδος των αστυνομικών έγινε περίπου στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη Le Parisien στις 19 Μαΐου δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα επιμέλειας που είχε καταθέσει η Γκαλάνιο, η οποία είχε περάσει αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο με γαλλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νευρικό κλονισμό που είχε υποστεί. Αυτός ήταν ο λόγος που ο δικαστής αποφάσισε η υπόθεση να εκδικαστεί όταν θα υπάρξει μια ψυχολογική εκτίμηση της 45χρονης προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στην οικογένεια.

Τα δύο από τα παιδιά της 45χρονη με τον πρίγκιπα ζούσαν αρχικά με τον πατέρα της πριν αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Ισπανία στο πλευρό της μητέρας τους η οποία κατήγγειλε ότι κάποια στιγμή ο πατέρας τους αποφάσισε «να τους αποκόψει για λόγους τιμωρίας».

Το τρίτο παιδί του ζευγαριού, μια 15χρονη κοπέλα ζει με τον πατέρα της σε ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα στο Παρίσι μετά την εξορία που επιβλήθηκε στον 73χρονο ύστερα από πραξικόπημα που οργάνωσε ο ετεροθαλής αδερφός του, το 1995.

Σε πρόσφατες αναρτήσεις της στο Instagram είχε κατηγορήσει εκ νέου τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση της κόρης τους από τον ίδιο γράφοντας ότι «τα παιδιά δεν θα πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζονται ως πιόνια όταν οι γονείς τους δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ