ΚΟΣΜΟΣ

Περιπέτεια στον αέρα για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τζετ της δεν μπορούσε να προσγειωθεί

Περιπέτεια στον αέρα για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τζετ της δεν μπορούσε να προσγειωθεί
Το αεροπλάνο έκανε κύκλους για περίπου 15 λεπτά μέχρι ο πιλότος να κρίνει πως είναι ασφαλές να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης (Dominic Lipinski/Pool Photo via AP, File)

Μια ισχυρή καταιγίδα έβαλε σε περιπέτειες τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αφού το τζετ της δεν μπορούσε να προσγειωθεί, καθώς επέστρεφε την Τρίτη στο Λονδίνο ενόψει των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Ο πιλότος εγκατέλειψε την προσγείωση στο RAF Northolt στο βόρειο Λονδίνο με την πρώτη προσπάθεια λόγω ηλεκτρικής καταιγίδας, βροχής και χαλαζόπτωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Το αεροπλάνο 13 θέσεων έκανε κύκλους για περίπου 15 λεπτά μέχρι να κριθεί αρκετά ασφαλές ο πιλότος να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης, πρόσθεσε η εφημερίδα.

«Η πτήση της βασίλισσας καθυστέρησε λόγω καταιγίδας, ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες και δεν υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια», ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και η βασίλισσα οδηγήθηκε πίσω στο Ουίνδσορ αργότερα.

Η βασίλισσα είχε ταξιδέψει από το Αμπερντίν, όπου έμεινε στο Μπαλμόραλ για ένα σύντομο διάλειμμα προτού ξεκινήσουν οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Η 96χρονη Ελισάβετ συμπλήρωσε εβδομήντα χρόνια στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Φεβρουάριο, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο δημόσιες αργίες για την οργάνωση ενός επίσημου τετραήμερου εορτασμού από αύριο, Πέμπτη, στη διάρκεια του οποίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο (2-5 Ιουνίου). Οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν στρατιωτικές παρελάσεις, μία εκκλησιαστική τελετή, δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και μία συναυλία ποπ έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποιες από τις εκδηλώσεις θα παραστεί η βασίλισσα, η οποία αναγκάστηκε να απουσιάσει από αριθμό επίσημων υποχρεώσεών της τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας αυτού που το Παλάτι του Μπάκιγχαμ χαρακτήρισε “περιστασιακά ζητήματα κινητικότητας”. Αξιωματούχοι της μοναρχίας στη Βρετανία δήλωσαν ότι η παρουσία της βασίλισσας θα αποφασίζεται αυθημερόν.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση "Trooping the Colour" στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τιμητική διέλευση σύγχρονων, αλλά και ιστορικών αεροσκαφών.

Η βασίλισσα αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη. Θα απουσιάζουν τα δύο πιο αμφιλεγόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο γιος της, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο εγγονός της, ο Πρίγκιπας Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ