ΚΟΣΜΟΣ

Eρντογάν: Kάθε επιχείρηση να προσλάβει έναν άνεργο

Eρντογάν: Kάθε επιχείρηση να προσλάβει έναν άνεργο
REUTERS

Να προσλάβει κάθε επιχείρηση έναν άνεργο ζήτησε ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης της Τουρκίας.

Απευθυνόμενος σήμερα στην Ένωση Εμπορικών Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (TOBB), ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Η TOBB αριθμεί σήμερα περί το ενάμιση εκατομμύριο μέλη. Τώρα, ακούστε καλά: Εάν κάθε μέλος προσλάβει ένα άτομο, τι θα έχουμε; Θα έχουμε δουλειά για 1,5 εκατομμύριο ανέργους».

"Δυστυχώς, δεν θα πάρουμε τα χρήματά μας στον τάφο. Θα μείνουν εδώ. Στην περίπτωση αυτή, ας δώσουμε δουλειά σε αυτούς που δεν έχουν», εξήγησε απευθυνόμενος σε διάσκεψη για την υγεία και την εργασιακή ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη.

«Τι έχει να χάσει η επιχείρηση; Πείτε μου! Θα καταρρεύσει επειδή προσέλαβε ένα άτομο; Οχι! Το αντίθετο, θα επωφεληθεί. Τόσο απλό είναι», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κατηγορούμενος για λαϊκισμό, ο Ερντογάν έχει αναστατώσει τους επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας του με τον αυξανόμενο επεμβατισμό του στις οικονομικές υποθέσεις, όπως οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του προς την κεντρική τράπεζα για να χαμηλώσει τα επιτόκιά της, με κίνδυνο να αυξήσει τον πληθωρισμό.

Έπειτα από μία δεκαετία οικονομικής ανάπτυξης, οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν από το 2012 στην Τουρκία. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, ο πληθωρισμός και τα δημόσια ελλείμματα παραμένουν υψηλά και η ανεργία αυξήθηκε και βρισκόταν στο 11,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ