Τζεντιλόνι: Μεταρρυθμίσεις στο Σύμφωνο Σταθερότητας στην Ευρωζώνη μετά το καλοκαίρι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σκοπεύει να παρουσιάσει μετά το καλοκαίρι μια μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι οι νέοι κανόνες θα προβλέπουν πιθανώς συγκεκριμένους στόχους ανά χώρα για το χρέος της.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Ιταλία, ο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα».
Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξουν σταδιακά τις δημοσιονομικές τους πολιτικές από υποστηρικτικές φέτος σε ουδέτερες το 2023.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα κράτη μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κονδύλια που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θεσπίστηκε για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία της Covid-19, για να ενισχύσουν τη χωρητικότητά τους σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
Μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.
Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή επιπλέον υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τζεντιλόνι: Σημαντικό αποτέλεσμα η έξοδος της Ελλάδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας
Τζεντιλόνι: Η ΕΕ θα απεξαρτηθεί τελείως από τη ρωσική ενέργεια ως το τέλος του 2027
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών σε ορεινές περιοχές στον ΟΠΕΚΑ
04:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για την επιδότηση έως 14.220 ευρώ σε επιχειρήσεις στη Δ. Μακεδονία
03:00
Μυτιλήνη: Παράταση και αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στους πληγέντες από τον αφθώδη πυρετό
02:00
Τι σημαίνει η αύξηση πάνω από 950 ευρώ στον κατώτατο μισθό - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
01:00