ΚΟΣΜΟΣ

Γιούτα: Αυτό το καταφύγιο φροντίζει τα ζώα όσων βρίσκονται σε απεξάρτηση

Γιούτα: Αυτό το καταφύγιο φροντίζει τα ζώα όσων βρίσκονται σε απεξάρτηση
Μια από τις γάτες που φιλοξενεί το Ruff Haven Crisis Center Ruff Haven/CNNi

Ένα νέο πρόγραμμα στη Γιούτα των ΗΠΑ θα παράσχει στέγη σε κατοικίδια, των οποίων οι ιδιοκτήτες υποβάλλονται σε θεραπεία για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ του Ruff Haven Crisis Center, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που παρέχει φροντίδα για κατοικίδια των οποίων οι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν προβλήματα, και του Odyssey House, του μεγαλύτερου προγράμματος απεξάρτησης της Γιούτα.

Η σημαντική αυτή συνεργασία με τους δύο οργανισμούς ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες, δήλωσε στο CNNi η Κριστίνα Πούλσιφερ, εκτελεστική διευθύντρια και συνιδρύτρια του Ruff House.

To καταφύγιο ειδικεύεται σε βραχυπρόθεσμες διαμονές, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη συνεργασία με πελάτες, που υποβάλλονται σε θεραπεία απεξάρτησης, για περισσότερες από 60 ή 90 ημέρες. Πλέον, η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο τον άνθρωπο που θέλει να δουλέψει με τον εαυτό του, χωρίς να ανησυχεί για την τύχη του ζώου του.

«Το να γνωρίζουν ότι τα κατοικίδιά τους είναι ασφαλή ενώ δουλεύουν με τον εαυτό τους, παρέχει αυτό το επιπλέον αίσθημα υποστήριξης για να επικεντρωθούν στην ανάκαμψή τους», αναφέρει η κυρία Πούλσιφερ.

Το Ruff House σχεδιάζει να φιλοξενήσει περίπου 10-12 πελάτες μέσω της συνεργασίας με το Odyssey. Η στέγαση για τους εξαρτημένους ασθενείς, όπως όλες οι μη κερδοσκοπικές υπηρεσίες, είναι εντελώς δωρεάν.

https://www.instagram.com/p/CeaypjaMtuP

Το καταφύγιο άνοιξε τον Ιούνιο του 2020. Αν και δεν σκόπευαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, «έτυχε να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε μια πολύ σημαντική στιγμή, όταν η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη από ποτέ», συνέχισε η Πούλσιφερ.

Το Ruff House άνοιξε με την προοπτική να φιλοξενεί ζωάκια, κυρίως σκύλους και γάτες οι ιδιοκτήτες των οποίων νοσηλεύονται ή έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία ή άλλα προβλήματα. Τώρα λειτουργεί και για ανθρώπους που έχουν προβλήματα στέγασης. Εκτός της παροχής βραχυπρόθεσμης στέγασης σε κατοικίδια ατόμων που είναι σε απεξάρτηση, παρέχουν κλινικές εμβολιασμού ζώων και κτηνιατρική περίθαλψη, ενώ υπάρχουν και ομάδες προσωρινής αναδοχής.

Οι πελάτες του οργανισμού λαμβάνουν βίντεο και φωτογραφίες των κατοικίδιων τους ενώ βρίσκονται υπό τη φροντίδα του Ruff House, ώστε να είναι σίγουροι πως οι γούνινοι φίλοι λαμβάνουν καλής φροντίδας.

Το καταφύγιο έχει φιλοξενήσει περίπου 2.000 ζώα. Σήμερα, έχουν στη φροντίδα τους 61 τετράποδους φίλους των ανθρώπων.

Με πληροφορίες από: This Utah animal shelter is a safe haven for owners going through drug or alcohol treatment

By Zoe Sottile, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ