ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων

Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται ο θάνατος ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων
Έπεσε στη μάχη ο Ρώσος διοικητής της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοανέτσκ, υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ (AP Photo/Rodrigo Abd, File)

Επιβεβαιώθηκε από τον ουκρανικό στρατό ο θάνατος ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων αυτονομιστών. Η είδηση μεταδόθηκε και από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοανέτσκ, ο υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ, «αποναζιστοποιήθηκε και αποστρατιωτικοποιήθηκε επισήμως», σχολίασε σαρκαστικά η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού στρατού χθες βράδυ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Ο υποστράτηγος Κουτούζοφ φέρεται να σκοτώθηκε ενώ ηγείτο σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην πόλη Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Νωρίτερα, το ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι ο εχθρός αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού υπέστη «μεγάλες απώλειες».

Το Κίεβο διατεινόταν πρόσφατα ότι δυνάμεις του σκότωσαν τουλάχιστον επτά στρατηγούς της Μόσχας αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον δύο αποδείχθηκε αργότερα πως είναι στη ζωή. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επιβεβαιώσει τέσσερις θανάτους ανώτερων αξιωματικών.

Στο μέτωπο του Ντονμπάς ο Ζελένσκι

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι μάχες στο ουκρανικό έδαφος με τους Ουκρανούς στρατιώτες να μάχονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς, όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες. Σε αυτό το μέτωπο βρέθηκε χθες Κυριακή (5/6) ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να εμψυχώσει τους στρατιώτες, σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο βραδινό διάγγελμά του, που μεταφόρτωσαν οι υπηρεσίες του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Πήγαμε στη Λισιτσάνσκ, πήγαμε στη Σολεντάρ», είπε ο αρχηγός του κράτους μετά τις επισκέψεις του σε κέντρα διοίκησης σε αυτές τις κοινότητες κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, πόλη-κλειδί στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις της Μόσχας στη λεκάνη του Ντονμπάς. Πήγε επίσης στην Μπαχμούτ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιφέρειας Ντoνέτσκ, όπου συζήτησε με στρατιωτικούς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ