ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα

Μπαχτσελί: Ο Μητσοτάκης επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα
«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της» AP Photo/Ali Unal

Σε παραληρηματικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος υποστήριξε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει «ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα».

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της» δήλωσε ο Μπαχτσελί, και συνέχισε: «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά».

Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει πως η Ελλάδα «έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο».

«Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε ο Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Την ίδια ώρα, ο Μπαχτσελί δήλωσε πως η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» ενώ παράλληλα υποστήριξε πως σε αντίθετη περίπτωση «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «όργανο των ξένων δυνάμεων, σαν τους παππούδες του» και υποστήριξε πως «κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

«Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του oοδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ