Γιατί η Νέα Ζηλανδία θέλει να φορολογήσει το ρέψιμο των αγελάδων
Ανανεώθηκε:
Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να φορολογήσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την κτηνοτροφία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κύρια πηγή τους για τη χώρα: το ρέψιμο των προβάτων και των βοοειδών.
Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να φορολογήσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την κτηνοτροφία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κύρια πηγή τους για τη χώρα: το ρέψιμο των προβάτων και των βοοειδών.
Αν υιοθετηθεί το νομοσχέδιο, η Νέα Ζηλανδία, η μεγαλύτερη εξαγωγός κτηνοτροφικών προϊόντων, θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει τους κτηνοτρόφους να πληρώνουν για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου από τα ζώα που εκτρέφουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σχεδόν το ήμισυ των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται στη Νέα Ζηλανδία προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όμως μέχρι τώρα αυτές αποκλείονταν από το σύστημα εμπορίας των εκπομπών, προκαλώντας επικρίσεις. Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο κατήρτισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, οι τελευταίοι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 2025.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής. Το νομοσχέδιο προβλέπει κίνητρα για τους κτηνοτρόφους που μειώνουν τις εκπομπές μέσω πρόσθετων τροφίμων.
Τα έσοδα από τη φορολόγηση αυτή θα επενδυθούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και τις υπηρεσίες συμβουλών για τους κτηνοτρόφους. Η τελική απόφαση για το νομοσχέδιο αναμένεται τον Δεκέμβριο.
Επίδομα διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ξεκινά η διαδικασία χορήγησης - Έως 500 ευρώ μηνιαίως
11:47
Άτομο καταπλακώθηκε από χώματα στον Νέο Βουτζά - Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του
11:37
Μαζικές εκρήξεις κοντά στο Φρούριο Μποφόρ στον νότιο Λίβανο
11:34
Στη Βοιωτία το πιο δύσκολο πύρινο μέτωπο, 4 χωριά έχουν εκκενωθεί - Νέα φωτιά κοντά στις Μυκήνες
11:31