ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικός ο Ερντογάν: «Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι»

Προκλητικός ο Ερντογάν: «Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, δεν αστειεύομαι»
Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει ενώπιον της Ιστορίας» AP Photo/Burhan Ozbilici

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας σε ομιλία του με αφορμή την άσκηση EFES στα παράλια της Σμύρνης απειλώντας με «νέα Μικρασιατική καταστροφή». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν: «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα αποστρατιωτικοποιημένα και να ενεργήσει σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι. Αν πει κάτι το έθνος αυτό δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Είναι σαφές ότι τέτοια ζητήματα δεν σηκώνουν αστεία. Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για αυτό ενώπιον της Ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης εξαπέλυσε τα «πυρά» του και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «οι αποβάσεις του κ. Μητσοτάκη σε αυτά τα νησιά είναι μάλλον τουριστικές».

Και συνέχισε: «Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας έδειξε έδειξε ότι η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κρέμονται από μία κλωστή.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θίγονται. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να εμφανιστούν στην επικαιρότητα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

Βίντεο με τις δηλώσεις του Ερντογάν:

Μια «βιτριολική» ανάρτηση στο Twitter έκανε και ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας απειλώντας πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ