ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πώς μια υπάλληλος εστιατορίου έσωσε ένα αγόρι από το κακοποιητικό περιβάλλον του

ΗΠΑ: Πώς μια υπάλληλος εστιατορίου έσωσε ένα αγόρι από το κακοποιητικό περιβάλλον του
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το αγόρι είχε «βασανιστεί» και «τιμωρηθεί κακόβουλα» CNNi/ Orlando Police Department

Ένας πατριός στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών καταδικάστηκε για κακοποίηση παιδιού, αφού μια υπάλληλος εστιατορίου παρατήρησε ανησυχητικά σημάδια και χρησιμοποίησε ένα κρυφό σημείωμα για να ρωτήσει ένα αγόρι εάν χρειαζόταν βοήθεια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Όραντζ.

Δικαστήριο έκρινε τον 36χρονο Τίμοθι Λι Ουίλσον ένοχο για τις εξής κατηγορίες: παράνομη φυλάκιση παιδιού κάτω των 13 ετών, βαριά παιδική κακοποίηση με όπλο, βαριά παιδική κακοποίηση και παραμέληση παιδιού κατ’ εξακολούθηση, ανέφερε το δελτίο τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα.

Μια έρευνα αποκάλυψε ότι το αγόρι κρατείτο μακριά από την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, στερείτο τακτικά φαγητού και ποτού και υποβλήθηκε σε ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και άλλες καταχρήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα εναντίον του παιδιού, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το 11χρονο αγόρι και η οικογένειά του βρίσκονταν σε εστιατόριο στο Ορλάντο την 1η Ιανουαρίου 2021, όταν η υπάλληλος Φλαβιάν Καρβάλο παρατήρησε ότι καθόταν απομονωμένος από τους γονείς και τον αδερφό του, στερείτο φαγητού και ποτού και έφερε μώλωπες και γρατσουνιές, ανέφερε το CNNi.

Η Καρβάλο στάθηκε πίσω από τους γονείς του αγοριού και κράτησε ένα σημείωμα στο οποίο ρωτούσε το αγόρι αν ήταν καλά. Όταν το παιδί έγνεψε όχι, έγραψε ένα δεύτερο σημείωμα στο οποίο το ρωτούσε: «Χρειάζεσαι βοήθεια», εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου.

Αφού το αγόρι έγνεψε καταφατικά, η Καρβάλο κάλεσε το αφεντικό της και μετά κάλεσε την αστυνομία.

Αφού έφτασε η αστυνομία και ανέκρινε το παιδί, ο Ουίλσον συνελήφθη στο εστιατόριο και η μητέρα του αγοριού, Κρίστεν Σουάν, τέθηκε υπό κράτηση μερικές μέρες αργότερα, ανέφεραν οι ερευνητές του Ορλάντο.

Η Σουάν αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες κακοποίησης σε βαθμό κακουργήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραμέλησης παιδιού, της επιδεινούμενης κακοποίησης και της αποτυχίας να αναφέρει την κακοποίηση παιδιών, δείχνουν τα αρχεία από το γραφείο του υπαλλήλου της κομητείας Όραντζ. Η ίδια έχει δηλώσει αθώα, ενώ ο Ουίλσον θα καταδικαστεί στις 19 Αυγούστου 2022.

Τα ευρήματα της αστυνομίας μετά τις συλλήψεις των γονιών

Όταν η Σουάν και ο Ουίλσον συνελήφθησαν, ένα άλλο 4χρονο παιδί απομακρύνθηκε από το σπίτι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί κακομεταχείριση τη στιγμή των συλλήψεων, σύμφωνα με την ντετέκτιβ της αστυνομίας του Ορλάντο, Έριν Λόουλερ. Η Λόουλερ είπε ότι το 11χρονο αγόρι είναι το παιδί της Σουάν και το 4χρονο είναι το παιδί της Σουάν και του Ουίλσον.

Αφού η Καρβάλο τηλεφώνησε στην αστυνομία, το αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν 20 κιλά λιποβαρής για την ηλικία του, σύμφωνα με την Λόουλερ, η οποία πρόσθεσε ότι το αγόρι είχε επίσης μώλωπες σε διάφορα στάδια επούλωσης σε ολόκληρο το σώμα του.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα ότι το αγόρι είχε «βασανιστεί» και «τιμωρηθεί κακόβουλα», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα. Οι εισαγγελείς είπαν ότι το αγόρι είχε κρεμαστεί ανάποδα από μια πόρτα από το λαιμό και τα πόδια του και σε μια περίπτωση το είχαν δέσει με χειροπέδες σε ένα καροτσάκι.

«Αυτό που πέρασε αυτό το παιδί, ήταν βασανιστήρια», είπε η Λόουλερ. «Είμαι μητέρα και βλέποντας τι έπρεπε να περάσει αυτό το 11χρονο… Σοκάρει την ψυχή σου».

«Αν η κα Καρβάλο δεν είχε πει κάτι όταν το είδε, αυτό το αγοράκι μάλλον δεν θα ήταν μαζί μας για πολύ ακόμη», πρόσθεσε.

«Με χρησιμοποίησαν σαν εργαλείο από τον Θεό για να τον βοηθήσω», είπε η Καρβάλο στο WESH που συνεργάζεται με το CNNi. «Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτούς που (έχουν) ανάγκη και να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ