Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2023
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, όπως ζητά η αντιπολίτευση.
«Ε ναι, το λέω: ο υποψήφιος τη συμμαχίας του Λαού είναι ο Ταγίπ Ερντογάν», είπε από τη Σμύρνη, αναφερόμενος στη συνεργασία του κόμματος του, του AKP, με το εθνικιστικό MHP.
Στελέχη του κόμματός του υποδέχτηκαν την ανακοίνωση αυτή με χειροκροτήματα ενώ φώναζαν ρυθμικά το όνομα του προέδρου.
Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου του 2023 και κατόπιν απευθύνθηκε στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Σταμάτα τις υπεκφυγές (...) Δεν μπορείς πια να αναβάλεις το θέμα της υποψηφιότητάς σου», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά συνεχώς την Τουρκία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος.
Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, που αποτελείται από έξι κόμματα, δεν έχει ακόμη ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο από το ινστιτούτο Metropoll, ο Ερντογάν θα μπορούσε να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών από πολλούς πιθανούς αντιπάλους του.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού
01:00
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
00:30
Ο Ζελένσκι καταδικάζει τον «εκβιασμό» της Ευρώπης για τον αγωγό πετρελαίου Ντρούζμπα
23:59
Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν - Σχέδιο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες επιθέσεων
23:55