Περού: Κατάσχεση 2,2 τόνων κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένα σε φορτίο με σπαράγγια
Ανανεώθηκε:
Η περουβιανή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέσχεσε 2,2 τόνους κοκαΐνης, που προορίζονταν για την Ολλανδία. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με σπαράγγια.
Συνελήφθησαν επτά Περουβιανοί και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο Αλβανών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Κατασχέσαμε 2,2 τόνους κοκαΐνης, που επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας» από το λιμάνι του Καγιάο, κοντά στη Λίμα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο συνταγματάρχης Σέζαρ Ετσεβερία, επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών του Περού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως τόνισε, επικεφαλής του κυκλώματος φέρονται να είναι οι δύο Αλβανοί. «Πρόκειται για δίκτυο με συνδέσμους στην Κολομβία, τον Ισημερινό και την Αλβανία», είπε ο Ετσεβερία στους δημοσιογράφους.
Από την αρχή του έτους, η περουβιανή αστυνομία έχει κατασχέσει περίπου 35 τόνους ναρκωτικών.
Το Περού συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης, με περίπου 400 τόνους ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία για μεταφορά 2,5 τόνων κοκαΐνης είχε κάνει το κολομβιανό καρτέλ
Τριακόσια κιλά κοκαΐνη από την Κολομβία στη Θεσσαλονίκη: Πώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα
Ασπρόπυργος: Οδηγούσε όχημα που έκλεψε από το Αιγάλεω – Προσπάθησε να διαφύγει από αστυνομικούς
21:11
Όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε όχθη ποταμού στην Κέρκυρα - Απεγκλωβίστηκε η οδηγός
21:00
Επιχείρηση για τον εντοπισμό 45χρονου μετά από ανατροπή σκάφους στην Κεφαλονιά
20:48
Πολωνία: Θέλει να επαναφέρει τον φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών για φθηνότερα καύσιμα
20:39