ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πιθανή η παράταση του μέτρου της μάσκας σε ΜΜΜ και νοσοκομεία μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ιταλία: Πιθανή η παράταση του μέτρου της μάσκας σε ΜΜΜ και νοσοκομεία μέχρι τον Σεπτέμβριο
Yποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσια μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας AP Photo

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί πιθανή την παράταση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, του μέτρου που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσια μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας.

Ο Κόστα, μιλώντας στον ιταλικό ραδιοσταθμό Radio Capital, αναφέρθηκε στην αυριανή λήξη του μέτρου που αφορά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε χώρους με ιδιαίτερο συνωστισμό ή σε αυτούς στους οποίους βρίσκονται ευπαθείς κατηγορίες.

Ο ιταλός αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται, ενόψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, στην παράταση του μέτρου μέχρι το Σεπτέμβριο στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας. Παράλληλα τόνισε ότι από αύριο, Τετάρτη, η προστατευτική μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική στα θέατρα, τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και τους κινηματογράφους.

Σε ό,τι αφορά τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις για το απολυτήριο του Λυκείου, τέλος, η κυβέρνηση Ντράγκι προχώρησε μόνο σε σύσταση προς τους μαθητές και τους καθηγητές να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της μάσκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ