ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ με νεκρούς και τραυματίες (pics)

Βομβιστική επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ με νεκρούς και τραυματίες (pics)
CNN TURK

Τρεις νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας σύμφωνα με το τελευταίο χρονικά δημοσίευμα του CNN Turk. Δώδεκα αστυνομικοί ανάμεσα στους οι τραυματίες, αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία.  

Όπως αναφέρεται στο CNN Turk παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της πόλης μπροστά από όχημα της αστυνομίας. Η πληροφορία για ύπαρξη θυμάτων επιβεβαιώνεται και από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

tuk

Twitter - BHaberAjansi

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή. Οι πιο βαριά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της πόλης, εντούτοις τρεις εξ αυτών έχασαν τη μάχη παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με το CNN Turk, αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς περίπου μιάμιση-δύο ώρες νωρίτερα, σχόλασαν οι μαθητές σχολείου που βρισκεται πολύ κοντά στο σημείο που σημειιώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, οι τελευταίοι έφυγαν από την περιοχή λίγη ώρα πριν το χτύπημα.

Πληφορορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για σύλληψη επτά μαχητών του PKK που θεωρούνται ύποπτοι.

Όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αρκετά κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή, όπως και σε ΙΧ που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο σημείο.

ttt3

Twitter - BolgeGercek

ttt4

Twitter - BolgeGercek

xart

CNN Turk

diy

Twitter - dusunenhayvan

Η πόλη του Ντιγιάρμπακιρ συγκλονίζεται από συνεχή βίαια επεισόδια, που εντάθηκαν μετά τις βομβιστικές επίθέσεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα τον Οκτώβριο του 2015, καθώς και από τουρκικές επιχειρήσεις κατά ανταρτών του PKK.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ