ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ - Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκη καυσίμων

Ουκρανία: Ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ - Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκη καυσίμων
Για ισχυρή έκρηξη στο Σεβεροντονέτσκ κάνει λόγο εκπρόσωπος της φιλοσωρικής διοίκησης (AP Photo/Evgeniy Maloletka, File) / Φωτογραφία αρχείου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στην πολιορκημένη πόλη Σεβεροντονέτσκ και ένα μεγάλο, πορτοκαλί νέφος, υψώθηκε στον αέρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της φιλορωσικής διοίκησης του Λουχάνσκ.

Ο διοικητής Ραντίον Μιρόσνικ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην πόλη ή κοντά σε αυτήν.

Στο Σεβεροντονέτσκ, που βομβαρδίζεται συνεχώς από τους Ρώσους τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκεται το εργοστάσιο χημικών Αζότ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες άμαχοι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ, από την έκρηξη του εργοστασίου, έχουν υποστεί ζημιές και άλλα κτήρια στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, τρεις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη καυσίμων στην πόλη Νοβομοσκόφσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Το Νοβομοσκόφσκ βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, πάνω στις όχθες του ποταμού Σαμάρα, που είναι παραπόταμος του Δνείπερου.

Νωρίτερα, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους ενώ 12 άτομα τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Ντονέτσκ, υποστηρίζουν οι τοπικές, φιλορωσικές αρχές της αυτονομιστικής επαρχίας.

Συγκεκριμένα, το γενικό επιτελείο των φιλορωσικών δυνάμεων σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «λόγω των βομβαρδισμών των ουκρανικών δυνάμεων, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ».

Η πόλη Ντονέτσκ είναι η de facto πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας», στη λεκάνη του Ντονμπάς. Ελέγχεται εν μέρει από τους φιλορώσους αυτονομιστές από το 2014 και είναι το θέατρο σφοδρών μαχών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ