ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Εκλογές: Στο 54% εκτιμάται η αποχή - Αναμένεται μεγαλύτερη από τον α΄ γύρο

Γαλλία - Εκλογές: Στο 54% εκτιμάται η αποχή - Αναμένεται μεγαλύτερη από τον α΄ γύρο
To ποσοστό των Γάλλων που προσήλθε στις κάλπες είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του πρώτου γύρου της προηγούμενης Κυριακής AP Photo / Jean-Francois Badias

Μεγαλύτερη του πρώτου γύρου θα είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αποχή στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, ως τις 17.00 ώρα Γαλλίας (18.00 ώρα Ελλάδας) είχε ψηφίσει το 38,11% των Γάλλων.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του πρώτου γύρου της προηγούμενης Κυριακής, όπου είχε ψηφίσει το 39,4%. Είναι ωστόσο μεγαλύτερο από το ποσοστό του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών του 2017, οπότε είχε ψηφίσει το 35,3%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η αποχή εκτιμάται από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι της τάξης του 54%, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου που ήταν στο 52,5%, αλλά μικρότερη από αυτή του δεύτερου γύρου του 2017 που ήταν στο 57,4%.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα στο 70%, οι κάλπες θα κλείσουν στις 16.00, ώρα Γαλλίας, στο 10% των τμημάτων θα κλείσουν στις 19.00 και στο υπόλοιπο 20% των τμημάτων, δηλαδή αυτών που είναι μεγάλες πόλεις, θα κλείσουν στις 20.00.

Τα μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν αμέσως μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εδρών του κάθε κόμματος. Οι εκτιμήσεις αυτές συνήθως είναι αξιόπιστες στο βαθμό που βασίζονται όχι σε έρευνες ψήφου, αλλά σε καταμετρημένα ψηφοδέλτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ