ΚΟΣΜΟΣ

Κασπάροφ: Πρέπει να αγωνιστούμε και να νικήσουμε στον αγώνα κατά της τυραννίας και του μίσους

Κασπάροφ: Πρέπει να αγωνιστούμε και να νικήσουμε στον αγώνα κατά της τυραννίας και του μίσους
Ο Κασπάροφ υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί αγωνίζονται κατά της τυραννίας και για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την τιμή τους, χύνοντας το αίμα τους Screen Grab

Σε μια συγκλονιστική ομιλία για την Ουκρανία ο Ρώσος κορυφαίος σκακιστής και πολιτικός ακτιβιστής Γκάρι Κασπάροφ τόνισε: «Έχουμε ελευθερία, ζωή και αγάπη σε αντιδιαστολή με τυραννία, θάνατο και μίσος. Πρέπει να αγωνιστούμε και πρέπει να νικήσουμε».

Η ομιλία του Γκάρι Κασπάροφ, προέδρου της Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Foundation), πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τoυ Cannes Lions Διεθνούς Φεστιβάλ Δημιουργικότητας 2022. Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση, την κορυφαία για τον κλάδο της διαφήμισης και της δημιουργικής επικοινωνίας και υπό αυτήν την έννοια η παρέμβαση του Κασπάροφ άφησε έντονο αποτύπωμα, καθώς ο Ρώσος γκρανμάστερ έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ της «μάχης» στο σκάκι και του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κασπάροφ υπογράμμισε ότι οι Ουκρανοί αγωνίζονται κατά της τυραννίας και για να υπερασπιστούν την ελευθερία και την τιμή τους, χύνοντας το αίμα τους.

«Ελπίζω να ήταν μια παρτίδα σκακιού. Γιατί έτσι θα παιζόταν βάσει κανόνων. Είναι άσπρο-μαύρο, αλλά εδώ δεν είναι σκάκι. Δεν είναι μια μάχη μεταξύ αντίθετων χρωμάτων, αλλά αντίθετων αξιών» σημείωσε.

«Έχουμε την ελευθερία, τη ζωή, την αγάπη σε αντιδιαστολή με την τυραννία, τον θάνατο και το μίσος. Κι αυτό δεν είναι σκάκι. Γιατί σε αντίθεση με το σκάκι, δεν υπάρχει ισοπαλία, δεν υπάρχει συμβιβασμός. Το αποτέλεσμα τέτοιων πολέμων είναι πολύ απλά: είτε κερδίζεις, είτε χάνεις» τόνισε ο Κασπάροφ και κατέληξε:

«Οπότε, ας αγωνιστούμε. Πρέπει να αγωνιστούμε και πρέπει να νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία».

Το βίντεο της ομιλίας του Γκάρι Κασπάροφ έχει ήδη χιλιάδες προβολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ