ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έβδομη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητά ο Ζελένσκι - Σφοδρές μάχες στο Λουχάνσκ

Ουκρανία: Έβδομη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητά ο Ζελένσκι - Σφοδρές μάχες στο Λουχάνσκ
Επιπλέον όπλα ζητά ο Ζελένσκι για τον ουκρανικό στρατό AP Photo/Efrem Lukatsky (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε  για ακόμη μια φορά να επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία στο διάγγελμά του, σημειώνοντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν για την έβδομη δέσμη τιμωρητικών μέτρων το συντομότερο.

«Η Ρωσία πρέπει να νιώσει αύξηση της πίεσης επειδή άρχισε πόλεμο και για την επιθετική αντιευρωπαϊκή της πολιτική», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπενθυμίζοντας ακόμη πως είναι επείγον ο στρατός του να παραλάβει κι άλλα όπλα.

«Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων εξαρτώνται άμεσα από την ταχύτητα (των παραδόσεων) των εταίρων μας», επέμεινε.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Ζολότε και τη Χίρσκε, πόλεις στο Λουχάνσκ, διατρέχουν κίνδυνο να περικυκλωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς.

«Στην κατεύθυνση Τόσκιβκα - Πιντλίσνε, ο εχθρός κατέλαβε τους οικισμούς Πιντλίσνε και Μίρνα Ντολίνα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook. Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στη Χίρσκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ρωσικά εδαφικά κέρδη αποκόπτουν τη βόρεια οδική σύνδεση μεταξύ των ουκρανών στρατιωτικών που αμύνονται στη Ζολότε και τη Χίρσκε και ουκρανικών μονάδων στη Λισιτσάνσκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ