ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αποζημίωση 120.000 λιρών για θάνατο μετά από παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Βρετανία: Αποζημίωση 120.000 λιρών για θάνατο μετά από παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ο μουσικός «Lord Zion» πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία λόγω σπάνιων επιπλοκών που προκλήθηκαν από το εμβόλιο της AstraZeneca AP Photo/Aaron Favila (Φωτογραφία αρχείου)

Την πρώτη αποζημίωση από θάνατο λόγω παρενεργειών εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα λάβει η Βίκι Σπιτ, αρραβωνιστικιά του μουσικού «Lord Zion», από τη Βρετανία.

Ο καλλιτέχνης αρρώστησε οκτώ ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα και τώρα η σύντροφός του θα λάβει το ποσό των 120.000 λιρών (περίπου 140.000 ευρώ), ως αποζημίωση.

Ωστόσο, η ίδια αναφέρει πως δεν είναι αρκετά.

Ο 48χρονος μουσικός της ροκ πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία λόγω σπάνιων επιπλοκών που προκλήθηκαν από το εμβόλιο.

Αρρώστησε και υπέφερε αρχικά από πονοκέφαλο στις 13 Μαΐου του 2021 και πέθανε στο Νιουκάστλ στις 19 Μαΐου.

_119166727_zion.jpg
Ο Lord Zion

Το πιστοποιητικό θανάτου του Zion αναφέρει μια μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από αιμορραγία για τον θάνατό του, που προκλήθηκε από «επιπλοκές εμβολίου για τον ιό Covid-19».

Η Σπιτ υπέβαλε αίτηση για το Πρόγραμμα Πληρωμής Ζημιών Εμβολίου στις αρχές Ιουνίου του περασμένου έτους και της είπαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα λάμβανε αποζημίωση με διακανονισμό.

Η 38χρονη είπε ότι έχει χρέη αφού έχασε τα κέρδη του Zion και θα έπρεπε να λάβει τουλάχιστον 180.000 λίρες, όπως αναφέρει το BBC.

Η Βίκι Σπιτ

Η Σπιτ είπε επίσης ότι θα περιμένει πολύ καιρό για να λάβει αποζημίωση ενώ πρόσθεσε πως το σύστημα αποζημίωσης που δημιουργήθηκε το 1979 δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα που έχουν προκύψει με τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Zion ήταν υγιής και θα είχε καλές πιθανότητες επιβίωσης αν είχε λάβει θεραπεία νωρίτερα.

Το συκώτι και τα νεφρά του δωρήθηκαν σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και έσωσε τρεις ζωές μετά τον θάνατό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ