ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι: Αεροσκάφος βγήκε εκτός πίστας και κατέληξε φλεγόμενο σε χωράφι

Μαϊάμι: Αεροσκάφος βγήκε εκτός πίστας και κατέληξε φλεγόμενο σε χωράφι
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, «φαίνεται ότι κατέρρευσε το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, κάτι που μάλλον προκάλεσε και την πυρκαγιά». AP Photo

Ειδικοί εμπειρογνώμονες αναμένονται σήμερα στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, όπου ένα αεροσκάφος της εταιρείας Red Air προσγειώθηκε με την κοιλιά την Τρίτη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να τραυματιστούν τρεις από τους 140 επιβαίνοντες σε αυτό.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το αεροπλάνο, ένα McDonnell Douglas που προερχόταν από τη Δομινικανή Δημοκρατία, να έχει ξεφύγει από τον διάδρομο προσγείωσης, στο διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι, και να βρίσκεται το μισό στο χορτάρι. Πανικόβλητοι οι επιβάτες έβγαιναν από τη μία πλευρά, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν από την άλλη.

Η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών, η NTSB, «στέλνει μια ομάδα ερευνητών στο Μαϊάμι, μετά το πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης και την έξοδο του αεροσκάφους MD-82 από την πίστα» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, «φαίνεται ότι κατέρρευσε το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, κάτι που μάλλον προκάλεσε και την πυρκαγιά».

Η πτήση L5-203 «αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες» κατά την προσγείωση, γύρω στις 17.45, τοπική ώρα (00.45 σήμερα, ώρα Ελλάδας) ανέφερε εξάλλου η Red Air, μια μικρή εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους που εδρεύει στη Δομινικανή Δημοκρατία και ξεκίνησε δρομολόγια μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αεροπλάνο μετέφερε 130 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία του Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι «έθεσε υπό έλεγχο την πυρκαγιά και περιόρισε τη διαρροή καυσίμων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ