ΚΟΣΜΟΣ

Netflix: Νέο «κύμα» απολύσεων καθώς χάνει συνδρομητές - Ακόμη 300 άνθρωποι χωρίς δουλειά

Netflix: Νέο «κύμα» απολύσεων καθώς χάνει συνδρομητές - Ακόμη 300 άνθρωποι χωρίς δουλειά
Το Netflix έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας του ενώ αναμένεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο AP Photo/Dan Goodman

Ένα δεύτερο κύμα απολύσεων ανακοίνωσε η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming Netflix, αφήνοντας χωρίς δουλειά περίπου 300 υπαλλήλους (περίπου το 4% του προσωπικού της).

Οι περικοπές αφορούν πολλές επιχειρηματικές λειτουργίες στην εταιρεία, με ένα μεγάλο μέρος θέσεων εργασίας να χάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έρχεται μετά την απόλυση περίπου 150 εργαζομένων τον Μάιο.

Τότε η πλατφόρμα – που έχει εργατικό δυναμικό περίπου 11.000 υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο – απέλυσε δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες και εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότεροι γύροι απολύσεων φέτος, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί σχετικά με την αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής της.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», δήλωσε στο Variety εκπρόσωπος του Netflix. «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για την πλατφόρμα και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».

Το Netflix έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας του από τότε που ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του πρώτου τριμήνου ενώ αναμένεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο.

Όμως παρά τη μείωση του αριθμού συνδρομητών και τη χαμηλή τιμή της μετοχής, το Netflix εξακολουθεί να σχεδιάζει να δαπανήσει σε πρωτότυπες ταινίες και σειρές μέσα στο 2022, με προϋπολογισμό 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας στο πεδίο του streaming, το Netflix άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό με την εμφάνιση υπηρεσιών όπως το Disney+, το Peacock, το Paramount+ και το HBO Max. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πίεση που δέχθηκε η ομάδα του Netflix ώστε να προσελκύσει και να διατηρήσει συνδρομητές.

Ωστόσο το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία του Χόλιγουντ που απολύει εργαζόμενους αυτό το διάστημα. Η πλατφόρμα του στούντιο Warner Bros. Discovery έχει επίσης απολύσει προσωπικό, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και το χρέος της μετά τη συγχώνευση με την WarnerMedia που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εταιρείας την περασμένη άνοιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ