ΚΟΣΜΟΣ

Νέα γκάφα; «Σκονάκι» ακόμη για το πότε θα καθίσει φέρεται να δίνουν οι σύμβουλοί του στον Μπάιντεν

Νέα γκάφα; «Σκονάκι» ακόμη για το πότε θα καθίσει φέρεται να δίνουν οι σύμβουλοί του στον Μπάιντεν
Ένας φωτογράφος τράβηξε μια εικόνα του εγγράφου όταν ο Μπάιντεν το κράτησε κατά λάθος απο την ανάποδη #CNNgrNews AP Photo/Susan Walsh

Προβληματισμό για την κατάσταση της πνευματικής υγείας του προκαλεί και πάλι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, λίγες μέρες μετά την πτώση του από σταματημένο ποδήλατο.

To νέο περιστατικό αφορούσε σε ένα «σκονάκι» που φέρεται να έλαβε από τους συμβούλους του και το οποίο περιέχει οδηγίες για το πού ακριβώς θα καθίσει, πότε θα μιλήσει και τι ακριβώς θα κάνει στο τέλος μίας συνάντησης με στελέχη της βιομηχανίας ενέργειας στο Λευκό Οίκο.

Το σκονάκι μάλιστα αυτό φέρεται να το δείχνει ο ίδιος ο Μπάιντεν στους φωτογραφους, οι οποίοι ασφαλώς δεν έχασαν την ευκαιρία και έσπευσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή.

Ένας φωτογράφος τράβηξε μια εικόνα του εγγράφου όταν ο Μπάιντεν το κράτησε κατά λάθος απο την ανάποδη, σε μια συνάντηση με βιομηχάνους, στην οποία παρευρέθηκε αφού παρέλειψε την πρωινή συνάντησή του με τους μεγιστάνες πετρελαίου για την καταπολέμηση των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου.

Οι οδηγίες για τον Μπάιντεν, με τίτλο «Offshore Wind Drop-By Sequence of Events» τον καλούν να «μπει στην αίθουσα του Ρούσβελτ και να πει ένα γεια στους συμμετέχοντες». Έπειτα, το «σκονάκι» γράφει: «Κάθεστε στη θέση ΣΑΣ». Όταν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι να «κάνετε στη Liz Shuler, Πρόεδρο, AFL-CIO, μια ερώτηση» και μετά αφού «ευχαριστήσετε τους συμμετέχοντες αναχωρείτε και εσείς».

Οι συνεργάτες του τον συμβούλευαν μεταξύ άλλων να καθίσει και να μην μιλήσει περισσότερα απο δύο λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν «πιάνεται» να χρησιμοποιει «σκονάκια» ή να του λένε τι να πει, όπως έγινε για παράδειγμα λίγες μέρες πριν σε μια συζήτηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ