Παλαιστίνη: Νεκρός έφηβος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική όχθη
Ανανεώθηκε:
Ένας έφηβος από την Παλαιστίνη υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα Σαββάτου, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών που δέχτηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.
Ο Μοχάμαντ Χάμαντ, ηλικίας 16 ετών, τραυματίστηκε από σφαίρες το βράδυ της Παρασκευής, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο χωριό Σιλουάντ, που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο άτυχος νέος υπέκυψε στα τραύματά του μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε στο AFP δημοτικός σύμβουλος του Σιλουάντ και παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή.
Ο έφηβος βρισκόταν κοντά σε δρόμο που οδηγεί στον ισραηλινό οικισμό της Όφρα, που γειτονεύει με το Σιλουάντ, όταν τραυματίστηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος.
Από τα τέλη Μαρτίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στο Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από μια σειρά από επιθέσεις που έχουν διαπράξει Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί Άραβες στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στις οποίες 19 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί.
Στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, τουλάχιστον 46 Παλαιστίνιοι και 3 Ισραηλινοί Άραβες επιτιθέμενοι έχουν σκοτωθεί, εν μέρει μέλη ενόπλων οργανώσεων, αλλά και άμαχοι, μεταξύ των οποίων η δημοσιογράφος που κάλυπτε επιχείρηση στην Τζενίν, ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ (11/5).
Η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».
«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο και κράνος με τη λέξη “press”. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να σταματήσει, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν ευθύνες για τον θάνατο της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ
Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44