ΚΟΣΜΟΣ

Η Καμόρα σχεδίαζε να δολοφονήσει τον εισαγγελέα της Νάπολης

Η Καμόρα σχεδίαζε να δολοφονήσει τον εισαγγελέα της Νάπολης
EPA / ALESSANDRO DI MEO

H μαφία της Νάπολης, η Καμόρα, σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζοβάνι Κολάντζελο εισαγγελέα της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος.

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία κατασχέθηκε τις περασμένες ημέρες στο Μπάρι, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για δολοφονική επίθεση κατά του εισαγγελέα.

Η επιβεβαίωση ήρθε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από κατάθεση μεταμελημένου μαφιόζου (ο οποίος συνδέεται με τις μαφίες της Απουλίας, το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι, αλλά και με τους μαφιόζους της Καμόρα), το όνομα του οποίου οι ιταλικές Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει.

Η φονική έκρηξη επρόκειτο να σημειωθεί στο Τζόια ντελ Κόλε, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπάρι. Οι δικαστικές έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, χάρη και σε εκτεταμένες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το περιεχόμενο των οποίων επέτρεψε την έγκαιρη κατάσχεση της εκρηκτικής ύλης.

Η ένοπλη προστασία του εισαγγελέα Τζοβάνι Κολάντζελο, ο οποίος δίνει καθημερινά μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος της Νάπολης, ενισχύθηκε αισθητά μετά τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ