ΚΟΣΜΟΣ

Μαύρη μέρα για τη Βαγδάτη με μπαράζ επιθέσεων και τραγικό απολογισμό

Μαύρη μέρα για τη Βαγδάτη με μπαράζ επιθέσεων και τραγικό απολογισμό
REUTERS / WISSM AL-OKILI

Δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα δεν είναι η τελευταία... Είναι, όμως, μία ακόμη μαύρη μέρα η σημερινή για τη Βαγδάτη, καθώς μετά την πρωινή, δύο ακόμα επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και δεκάδες θύματα σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πρώτη έκρηξη έπληξε την περιοχή Καντιμίγια, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της πρωτεύουσας και στην οποία ζουν κυρίως σιίτες. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 15 νεκροί και 33 τραυματίες.

Λίγη ώρα αργότερα εξερράγη δεύτερη βόμβα, αυτή τη φορά σε σουνιτική περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άμαχοι και να τραυματιστούν 20.

Όπως τονίζεται από τις Αρχές και από νοσοκομειακές πηγές, ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί δεδομένου ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα σήμερα, σε μια άλλη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Σαντρ, 64 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 78 τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ