ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο - Tουλάχιστον δέκα νεκροί και 40 τραυματίες

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο - Tουλάχιστον δέκα νεκροί και 40 τραυματίες
Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων προ της ρωσικής εισβολής @KyivIndependent

Ρωσικός πύραυλος έπληξε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας. Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο κτήριο που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την επίθεση. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Πολτάβα.

Στο κτήριο βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης περισσότεροι από 1.000 πολίτες, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανήρτησε στο Telegram βίντεο από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτήριο.

H πυρκαγιά έχει πλέον κατασβεστεί και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δέκα ατόμων και ο τραυματισμός τουλάχιστον 40, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, Ντίμτρι Λουνίν, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

«Το εμπορικό κέντρο φλέγεται. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων», έχει αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με πιθανό απολογισμό. «Είναι άχρηστο να ελπίζουμε σε ευπρέπεια και ανθρωπιά από τη Ρωσία» ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα έδειχναν το εμπορικό κέντρο στις φλόγες, τυλιγμένο σε πυκνούς καπνούς.

Ο Όλιβερ Κάρολ, ανταποκριτής του Economist, έκανε λόγο για «σκηνές τρόμου», επικαλούμενος μαρτυρία ενός άνδρα που μιλούσε στο τηλέφωνο λέγοντας πως άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο κτήριο και τοίχοι είχαν αρχίσει να πέφτουν.

Το δίκτυο NEXTA ανήρτησε βίντεο από την πυρκαγιά, καθώς και πλάνα με κατοίκους να βοηθούν διασώστες να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Στο Κρεμεντσούκ, βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων προ της ρωσικής εισβολής, βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ