ΚΟΣΜΟΣ

Στο εδώλιο ο 24χρονος που κατέστρεψε ιστορικό άγαλμα βγάζοντας σέλφι

Στο εδώλιο ο 24χρονος που κατέστρεψε ιστορικό άγαλμα βγάζοντας σέλφι

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 24χρονος Πορτογάλος που κατέστρεψε ένα άγαλμα 126 ετών, βγάζοντας σέλφι.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο CNN αξιωματούχοι των πορτογαλικών αρχών, ο νεαρός θα οδηγηθεί πιθανότατα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να του ασκηθεί δίωξη.

Επίσης, οι αρχές εξετάζουν είτε την αντικατάσταση του αγάλματος με αντίγραφο, είτε τη δημιουργία νέου που θα τοποθετηθεί στη θέση του, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Η απόπειρα ενός νεαρού άνδρα να τραβήξει με το κινητό του μια selfie μαζί με το άγαλμα ενός βασιλιά της Πορτογαλίας του 16ου αιώνα κατέληξε με το άγαλμα ηλικίας 126 ετών να συνθλίβεται στο έδαφος.

Όπως ανέφερε o 24χρονος, την ταυτότητα του οποίου δεν ανακοίνωσε η αστυνομία, γκρέμισε κατά λάθος το άγαλμα του βασιλιά Σεμπαστιάο, καθώς σκαρφάλωσε στην βάση του, έξω από τον περίτεχνο σιδηροδρομικό σταθμό Ρόσιο στην κεντρική Λισαβόνα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Το άγαλμα, παιδικού μεγέθους, του βασιλιά με τα θλιμμένα μάτια και σπαθί στο χέρι, στεκόταν στην εσοχή μεταξύ του πεταλόσχημου θόλου στην είσοδο του σταθμού. Περατωμένος το 1890, ο σταθμός αποτελεί προστατευόμενο μνημείο.

Ο βασιλιάς Σεμπαστιάο, που κυβέρνησε μεταξύ του 1557 και 1578, αποτελεί μια τραγική φιγούρα στην ιστορία της Πορτογαλίας, καθώς πέθανε σε μάχη σε ηλικία των 24 ετών κατά τη διάρκεια σταυροφορίας που ο ίδιος εξαπέλυσε στο Μαρόκο.

Το πτώμα του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ καταλλήλως, πυροδοτώντας ένα μύθο ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει μια μέρα για να διεκδικήσει το θρόνο του και να σώσει την Πορτογαλία σε δύσκολες περιόδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ