Πούτιν: Η Μόσχα θα απαντήσει αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία
Η Μόσχα θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και τη Φινλανδία δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.
Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες» του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην Ουκρανία και πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Σύμφωνα με το Interfax, είπε ότι οι στόχοι αυτής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έχουν αλλάξει, όμως «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τακτικές». Ο απώτατος στόχος, συνέχισε, είναι «να απελευθερωθεί» το Ντονμπάς και να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.
Πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νόημα να ορίσει μια ημερομηνία λήξης για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ενώ επανέλαβε, σχολιάζοντας το πυραυλικό πλήγμα σε ένα ουκρανικό εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ, ότι η Ρωσία δεν χτυπάει πολιτικούς στόχους.
Κατζ: «Δεν έχουμε εδαφικές βλέψεις στο Λίβανο, δεν αποσυρόμαστε μέχρι να αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ»
18:57
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη φωτιά στη Βάρδα Ηλείας - Κάηκαν λιοστάσια, κινδύνεψε εκκλησάκι
18:50
Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς
18:50
Αριστεία Μποδοσάκη: Στους διεθνείς επιστήμονες Χρ. Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Κουγιανού Goldberg
18:40