ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Δραματικές εικόνες από πλοίο που κόπηκε στα δύο εν μέσω τυφώνα

Ναυάγιο στο Χονγκ Κονγκ: Δραματικές εικόνες από πλοίο που κόπηκε στα δύο εν μέσω τυφώνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ Hong Kong Government Flying Service via AP

Δεκάδες μέλη του πληρώματος αγνοούνται αφού το πλοίο στο οποίο επέβαιναν κόπηκε στα δύο κατά τη διάρκεια τυφώνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας το Σάββατο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στην οποία μετέχουν αεροπλάνα, ελικόπτερα και διασώστες που προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τουλάχιστον τρία άτομα από το πλήρωμα των 30 ατόμων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητηα η Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να διασώζεται από ένα ελικόπτερο διάσωσης.

Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν 160 ναυτικά μίλια (296 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ, «υπέστη σημαντική ζημιά και έσπασε σε δύο κομμάτια» ενώ το 30μελές πλήρωμα το εγκατέλειψε σύμφωνα με την Flying Service.

Η Flying Service σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες που προκάλεσε η σφοδρή τροπική καταιγίδα Chaba, με μέγιστους ανέμους 110 km/h (68 mph).

Οι τρεις επιζώντες είπαν ότι άλλα μέλη του πληρώματος μπορεί να παρασύρθηκαν από τα κύματα πριν φτάσει το πρώτο ελικόπτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι διασώστες είπαν ότι θα αυξήσουν την περιοχή έρευνας «λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που αγνοούνται» και θα επεκτείνουν την επιχείρηση μέχρι τη νύχτα, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ