Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο κατηγορεί το Κίεβο για πυραυλικές επιθέσεις και προειδοποιεί για πόλεμο
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία μετά τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με τη Λευκορωσία, οι οποίες της επέτρεψαν να μετακινήσει περισσότερες δυνάμεις πιο κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Περιοχές της Ουκρανίας που είναι κοντά στη Λευκορωσία αποτέλεσαν στόχους της ρωσικής επίθεσης στο αρχικό στάδιο της εισβολής, αν και πλέον οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.
«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», συνέχισε
Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.
Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Λισίτσανσκ - Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία για εκούσια τρομοκρατία
Ρεπορτάζ CNNi - Ουκρανία: Έρευνα για τη φονική επίθεση με πύραυλο στο εμπορικό κέντρο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41
Στην δικαιοσύνη σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή
10:28
Ο Πούτιν είπε στον Μπους ότι η Ουκρανία ήταν «μέρος της Ρωσίας» το 2001
10:15
Ζελένσκι: Πολλά μπορεί να αποφασιστούν πριν την Πρωτοχρονιά- Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον
10:02