ΚΟΣΜΟΣ

Νεαρή Γαλλίδα αυτοκτόνησε καταγράφοντας ζωντανά το θάνατό της

Νεαρή Γαλλίδα αυτοκτόνησε καταγράφοντας ζωντανά το θάνατό της
PeriDirect

Σοκάρει η είδηση ότι μια νεαρή Γαλλίδα αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου σε προάστιο του Παρισιού, καταγράφοντας την ίδια ώρα ζωντανά τον θάνατό της μέσω της εφαρμογής Periscope.

Το βίντεο διαγράφηκε από τη ροή του Periscope ωστόσο ένα απόσπασμα του, λίγες στιγμές πριν από την αυτοκτονία, "ανέβηκε" στο YouTube. Όπως δημοσιεύει η New York Times, στο απόσπασμα του βίντεο, η κοπέλα λέει: “Το βίντεο που κάνω αυτή τη στιγμή δεν το κάνω για να δημιουργήσω θόρυβο, αλλά για να κάνω τους ανθρώπους να αντιδράσουν, να ανοίξουν το μυαλό τους”.

Όταν ένας χρήστης του Periscope τη ρώτησε αν πρόκειται να αυτοκτονήσει, του απάντησε αρνητικά, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “έφτασα σε σημείο όπου τίποτα δεν με ευχαριστεί και τίποτα δεν με κάνει να θέλω να σηκωθώ το πρωί”.

Η 19χρονη επίσης έστειλε μήνυμα μέσω του κινητού της τηλεφώνου σε φίλο της λίγο πριν από τον θάνατό της, στο οποίο ισχυριζόταν ότι την κακοποίησε και τη βίασε ο πρώην σύντροφός της και για το λόγο αυτό θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες του περιστατικού που εκτυλίχθηκε στο Εβρί στα νότια προάστια του Παρισιού. “Η ανάλυση των δεδομένων του τηλεφώνου και η ανάκτηση του βίντεο βρίσκονται σε εξέλιξη” διευκρίνισε δικαστική πηγή.

“Μόλις έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων από την εφαρμογή Periscope καταστούν γνωστά, οι ερευνητές θα επικεντρωθούν στο να καθορίσουν τα κίνητρα πίσω από την ενέργειά της και, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αποτελέσματα, θα διευρύνουν την έρευνα που έχει ξεκινήσει” επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Το Periscope είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν σε ζωντανή σύνδεση βίντεο. Με τη βοήθεια ενός smartphone η εφαρμογή επιτρέπει τη δωρεάν προβολή βίντεο σε απευθείας σύνδεση ενώ αναμεταδίδεται μέσω του Twitter. Το βίντεο μπορεί να το δει κανείς για ένα 24ωρο, κατόπιν διαγράφεται.

Μετά από το εν λόγω συμβάν ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο για τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ