ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σφοδρός βομβαρδισμός με δεκάδες νεκρούς στην πόλη Σλοβιάνσκ

Ουκρανία: Σφοδρός βομβαρδισμός με δεκάδες νεκρούς στην πόλη Σλοβιάνσκ
«Υπήρξαν 15 πλήγματα, Αρκετοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης στο Telegram AP

Η πόλη Σλοβιάνσκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα την Κυριακή, από ρουκέτες πολλαπλών εκτοξευτών, με συνέπεια το θάνατο, αλλά και τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Λιάχ.

«Υπήρξαν 15 πλήγματα, Αρκετοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε ο Λιάχ στο Telegram. Ο ίδιος είπε ότι επρόκειτο για τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό που δέχθηκε πρόσφατα η πόλη.

Περικυκλώθηκε το Λισιτσάνσκ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Κυριακή, οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη Λισιτσάνσκ περικύκλωσαν στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για το τελευταίο ισχυρό οχυρό των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Λουχάνσκ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

Υποχώρηση των Ουκρανών

Η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τον τελευταίο θύλακα αντίστασής τους στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εάν συνεχίζονταν οι προσπάθειες υπεράσπισης της πόλης, οι συνέπειες θα ήταν «φονικές».

«Προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή των Ουκρανών υπερασπιστών, ελήφθη η απόφαση να αποχωρήσουμε», προστίθεται στο κείμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ