ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Σύλληψη 130 υπόπτων για παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Europol: Σύλληψη 130 υπόπτων για παράνομη διακίνηση ανθρώπων
Στη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συντόνισε ο ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής Frontex, ελέγχθηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσωπα και 200.000 οχήματα σε θαλάσσια, χερσαία και αεροπορικά σύνορα AP Photo

Αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη έχουν συλλάβει περίπου 130 άτομα ύποπτα για ανάμιξη σε παράνομη διακίνηση ανθρώπων, με κοινή επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από 22 χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής αστυνομικός οργανισμός Europol.

Οι αστυνομικές ενέργειες, οι οποίες έλαβαν χώρα την εβδομάδα μέχρι τις 13 Ιουνίου, οδήγησαν επίσης στην ταυτοποίηση άνω των 100 πιθανών θυμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ανακοίνωσε η Europol.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συντόνισε ο ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής Frontex, ελέγχθηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσωπα και 200.000 οχήματα σε θαλάσσια, χερσαία και αεροπορικά σύνορα, κυρίως σε οδούς προς την Ευρώπη που χρησιμοποιούνται πολύ.

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, δίπλα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, την Ουκρανία, τη Βρετανία και το Λιχτενστάιν. Πήραν μέρος περίπου 22.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ