Στάλθηκε σε λάθος mail η εντολή εκκένωσης του μετρό των Βρυξελλών
Η εντολή εκκένωσης του μετρό των Βρυξελλών ενόψει των τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν έφτασε ποτέ στις αρμόδιες αρχές καθώς η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία το έστειλε σε λάθος διεύθυνση.
Η κοινοβουλευτική επιτροπή αναφέρει ότι είχε εκδοθεί προειδοποίηση στις 08:50, την ημέρα των επιθέσεων από τις Αρχές του Βελγίου, στις 22 Μαρτίου με διαταγή εκκένωσης του μετρό και των κύριων σιδηροδρομικών σταθμών.
Δεκαεφτά λεπτά αργότερα στις 09:07, ταχυδρομικό μήνυμα στάλθηκε στην ομοσπονδιακή αστυνομία, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ καθώς είχαν γράψει λάθος τη διεύθυνση, σύμφωνα με το CNN.
Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Κρίσης έμαθε για την έκρηξη στο σταθμό του Μόλενμπεκ στις 9:11 π.μ, όταν είχε πραγματοποιηθεί ήδη η βομβιστική επίθεση.
Συνολικά, 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο μετρό των Βρυξελλών. Ο σταθμός του Μόλενμπεκ παρέμεινε κλειστός έως τις 25 Απριλίου.
Brussels attacks: Email ordering closure of metro sent to wrong address, commission hears
Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 «αιώνιοι φοιτητές» - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης
12:04
Πανσέληνος Ιανουαρίου: Πότε θα φωτίσει τον ουρανό το «Φεγγάρι του Λύκου»
11:54
Αγνοείται νεαρή Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά - Tην αναζητά η οικογένειά της
11:44
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στη θάλασσα στα Πευκάκια Βόλου - Η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις
11:42