ΚΟΣΜΟΣ

«Απεργία πείνας» κάνουν πιγκουίνοι και ενυδρίδες - Τους έκοψαν τις ακριβές τροφές

«Απεργία πείνας» κάνουν πιγκουίνοι και ενυδρίδες - Τους έκοψαν τις ακριβές τροφές
Οι ακριβές τροφές κόπηκαν λόγω ακρίβειας στην Ιαπωνία AP Photo/Shakh Aivazov

«Καλομαθημένοι» είναι οι πιγκουίνοι και οι ενυδρίδες σε ένα ενυδρείο της Ιαπωνίας καθώς φαίνεται πως δεν προτιμούν τις φθηνότερες τροφές τις οποίες τους προσφέρουν λόγω της αύξησης των τιμών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περικοπών και μείωσης των εξόδων, το ενυδρείο Χακόνε, στην περιφέρεια Καναγκάουα της κεντρικής Ιαπωνίας, νοτιοδυτικά του Τόκιο, κατήργησε κάποιες από τις παραδοσιακές και πιο ακριβές τροφές, όπως είναι το σαφρίδι, προτιμώντας το φθηνότερο σκουμπρί.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή στο μενού δεν έγινε αποδεκτή από όλους με κάποιους από τους πιγκουίνους να σηκώνουν με απέχθεια προς τα πάνω το ράμφος τους όταν έρχεται η ώρα του φαγητού.

«Στην αρχή παίρνουν την τροφή στο στόμα τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και την πετάνε», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος του ενυδρείου Χιρόκι Σιμαμότο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», σημειώνει.

Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20 με 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Σιμαμότο.

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ