ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν - Ήταν από τις πιο πιστές συνεργάτιδές του

Παραιτήθηκε η διευθύντρια επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν - Ήταν από τις πιο πιστές συνεργάτιδές του
Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο τελευταία για δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση του Μπάιντεν AP Photo/Patrick Semansky

Εγκαταλείπει τη θέση της η διευθύντρια επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, με διεθνή μέσα να κάνουν λόγο για μια αξιοσημείωτη αποχώρηση που έρχεται μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιουλίου «προκειμένου να περνάει περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά τους», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Η 40χρονη ήταν υποδιευθύντρια της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπάιντεν το 2020 και κατόπιν έγινε διευθύντρια επικοινωνίας του Δημοκρατικού προέδρου.

«Χωρίς το ταλέντο και το πείσμα της Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρισκόταν ακόμη στον Λευκό Οίκο», ήταν το επαινετικό σχόλιο του Ρον Κλέιν, του γενικού γραμματέα («προσωπάρχη») της αμερικανικής προεδρίας.

«Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την προώθηση του προγράμματος του Μπάιντεν» και αφού εγκαταλείψει την ομάδα των στενών συνεργατών του, πρόσθεσε.

Οι παραιτήσεις δεν ασυνήθιστες στον Λευκό Οίκο περί τις ενδιάμεσες εκλογές. Όμως η αποχώρηση αυτής της πιο πιστής κι από τους πιο πιστούς συνεργάτες του ηγέτη των Δημοκρατικών ανακοινώθηκε καθώς αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο τελευταία για δυσλειτουργίες στην κυβέρνησή του.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει διευκρινίσει ποιος – ή ποια – θα τη διαδεχθεί στο καθήκον της υπεράσπισης του Τζο Μπάιντεν που βλέπει τη δημοτικότητά του σε ελεύθερη πτώση.

Επίσης, αυξάνονται οι επιθέσεις από την αριστερή πτέρυγα της παράταξής του καθώς φαντάζει ανίσχυρος μπροστά στην αναίρεση του δικαιώματος στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μπροστά στη λιτανεία των σφαγών που βυθίζουν στο πένθος την Αμερική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ