ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ευπρόσδεκτη η Δύση να πολεμήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης

Πούτιν: Ευπρόσδεκτη η Δύση να πολεμήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η Δύση διολισθαίνει στον ολοκληρωτισμό Dmitry Azarov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

«Αν η Δύση θέλει να κερδίσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, είναι ευπρόσδεκτη να προσπαθήσει» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας παράλληλα ότι η «εκστρατεία» στην Ουκρανία «δεν έχει ακόµη αρχίσει πραγµατικά». 

«Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας κερδίσουν στο πεδίο της μάχης. Τι να πει κανείς, ας προσπαθήσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Πρόκειται για μια τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς τα εκεί» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Δύση διολισθαίνει στον ολοκληρωτισμό, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους δυτικούς της συμμάχους ότι είναι επιθετικοί απέναντι στη Ρωσία εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Αυτή είναι η αρχή ενός πολυπολικού κόσμου», διαμήνυσε, λέγοντας ότι η Δύση απέτυχε για άλλη μια φορά να περιορίσει τη Ρωσία. «Οι κυρώσεις δημιουργούν προβλήματα αλλά όχι στον βαθμό που επιθυμούσαν οι δυτικές χώρες», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν απορρίπτει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά η Ρωσία «έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της» επί του ζητήματος. «Εμείς δεν αρνούμαστε την ειρηνευτική διαδικασία, όμως εκείνοι που το πράττουν οφείλουν να γνωρίζουν ότι όσο συνεχίζουν τόσο δυσκολότερες θα καθίστανται οι διαπραματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ