G20: Πρώτη συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ
Ανανεώθηκε:
Με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, που δεν είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία άρχισαν σήμερα στο Μπαλί τη σύνοδό τους οι επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών-μελών της G20.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνέπειές της σε όλο τον κόσμο, στα πεδία της οικονομίας και της γεωπολιτικής, με τις ανταλλαγές απόψεων να αναγγέλλονται τεταμένες, ειδικά αυτές ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Μόσχα.
Η Ρέτνο Μαρσούντι, η υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας, της χώρας-οικοδέσποινας των συνόδων της G20 φέτος, κάλεσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης των επικεφαλής της διπλωματίας του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, ενώπιον του Ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ, να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Έχουμε την ευθύνη να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και να ρυθμίσουμε τις διαφωνίες μας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι στο πεδίο της μάχης», τόνισε η ινδονήσια ΥΠΕΞ κατά την έναρξη της συνόδου.
Η κυρία Ρέτνο πρόσθεσε ότι η πολυμερής συνεργασία είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος των επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων κρατών της υφηλίου θα προσφέρει τρόπο να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της σύρραξης.
«Πόρτα» στο προσωπικό του Ιράν στο Ευρωκοινοβούλιο - Διάβημα της Τεχεράνης σε τέσσερις χώρες της ΕΕ
19:04
Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις - Έρευνα προτείνει πρακτικές ασφαλείας
18:58
ΥΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΕΙΛΗ» ΤΡΑΜΠ: Γροιλανδία: Η «αμηχανία» του ΝΑΤΟ, η προειδοποίηση των Βρυξελλών και το κρίσιμο ραντεβού στις ΗΠΑ
18:49
ΗΠΑ: Τρεις πρώην επικεφαλής της Fed καταγγέλλουν την προκαταρκτική έρευνα κατά Πάουελ
18:40