ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αγνοήθηκε από ολόκληρες γενιές παρά τις αποδείξεις

Βρετανία: Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αγνοήθηκε από ολόκληρες γενιές παρά τις αποδείξεις
Unsplash

Σε προφανείς αποδείξεις για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών στο Τέλφορντ της Βρετανίας που αγνοήθηκαν από ολόκληρες γενιές και οδήγησαν στην κακοποίηση περισσότερων από 1.000 κοριτσιών -ορισμένα εκ των οποίων ηλικίας 11 ετών- καταλήγει η έρευνα για το κύκλωμα παιδεραστών που είχε δράση 40 ετών.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού η Sunday Mirror αποκάλυψε ότι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδεραστών στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας κακοποιούσε κορίτσια στο Τέλφορντ από τη δεκαετία του 1980.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντί να προστατεύσουν τα θύματα, κατηγόρησαν τα παιδιά για την κακοποίηση που υπέστησαν.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Τομ Κρόουθερ, δήλωσε ότι η ασέλγεια κατά ανηλίκων ήταν ανεξέλεγκτη για δεκαετίες, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι υπηρεσίες απέρριψαν τις καταγγελίες για παιδική εκμετάλλευση ως «παιδική πορνεία».

«Το συντριπτικό θέμα των αποδεικτικών στοιχείων ήταν τα φρικτά βάσανα γενεών παιδιών που προκλήθηκαν από την απόλυτη σκληρότητα εκείνων που διέπραξαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα θύματα και οι επιζώσες είπαν επανειλημμένα στην έρευνα πώς, όταν ήταν παιδιά, οι ενήλικες άνδρες εργάζονταν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους πριν προδώσουν ανελέητα αυτήν την εμπιστοσύνη, αντιμετωπίζοντάς τους ως σεξουαλικά αντικείμενα ή εμπορεύματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αμέτρητα παιδιά δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση και βιάστηκαν. Ταπεινώθηκαν και εξευτελίστηκαν σκόπιμα, διακινήθηκαν. Δέχθηκαν βία και οι οικογένειές τους απειλήθηκαν» πρόσθεσε.

Οι δράστες αναζητούσαν «ευάλωτα» παιδιά, στα οποία προσέφεραν φαγητό, αλκοόλ ή τσιγάρα και για τα οποία ζητούσαν σεξουαλικά «ανταλλάγματα». Η πλειοψηφία των δραστών δεν χρησιμοποιούσε αντισύλληψη και ζητούσαν, σε πολλές περιπτώσεις, να τερματιστούν οι εγκυμοσύνες, αν και ορισμένες επιζώσες γέννησαν τα παιδιά των βιαστών τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με την έρευνα, τα θύματα δέχτηκαν απειλές θανάτου εναντίον τους ή των οικογενειών τους εάν προσπαθούσαν να τερματίσουν την κακοποίηση.

*Με πληροφορίες από BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ