ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό πλήγμα για την Άγκυρα: Νέοι αποκλεισμοί τουρκικών προϊόντων από τη Ρωσία

Οικονομικό πλήγμα για την Άγκυρα: Νέοι αποκλεισμοί τουρκικών προϊόντων από τη Ρωσία
Christopher Furlong/Getty Images/Ideal Images

Νέα διάσταση στη διαμάχη της με την Τουρκία δίνει η Ρωσία με την απόφασή της να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στην Άγκυρα, με απώτερο στόχο να της προκαλέσει σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Η τελευταία απόφαση του Κρεμλίνου προβλέπει αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των προϊόντων που εισάγονταν από την Τουρκία και δεν είχαν μπει στη λίστα του εμπάργκο που τέθηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi από τουρκικά μαχητικά.

Πρόκειται κυρίως για φρούτα, λαχανικά και νωπά προϊόντα, με τη Μόσχα, πάντως, να υποστηρίζει ότι αυτή της η απόφαση δεν αποσκοπέι να πλήξει οικονομικά την Τουρκία αλλά πάρθηκε επειδή τα τουρκικά προϊόντα δεν πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ρωσική κυβέρνηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Τουρκία δέχεται πολλαπλά χτυπήματα στην οικονομία της, καθώς οι Ρώσοι φαίνεται πως το φετινό καλοκαίρι θα γυρίσουν την πλάτη τους στη γειτονική χώρα που μέχρι πρότινος αποτελούσε αγαπημένο τους προορισμό, τόσο εξαιτίας των «παγωμένων» σχέσεων των δύο χωρών όσο και λόγω του φόβου που προκαλούν οι διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ