Δανία - Τραγωδία σε λούνα παρκ: 14χρονη σκοτώθηκε όταν αποκολλήθηκε βαγόνι από τρενάκι
Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Δανία, όπου μια 14χρονη σκοτώθηκε και ένα αγόρι 13 ετών τραυματίστηκε ενώ διασκέδαζαν σε ένα από τα παιχνίδια λούνα πάρκ στο Όρχους.
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13.00, τοπική ώρα, όταν ένα από τα βαγόνια στο τρενάκι αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα», όπως είπε ο διευθυντής του λούνα παρκ «Τίβολι Φρίχεντεν», ο Χένρικ Ράγκμποργκ Όλσεν.
«Το πίσω μέρος έσπασε και κρεμόταν από το υπόλοιπο τρενάκι», εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.
Από την αποκόλληση του βαγονιού σκοτώθηκε ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο χέρι. Το πάρκο έκλεισε και όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν.
Στο ίδιο τρενάκι, που φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων, είχε σημειωθεί άλλο ένα ατύχημα το 2008.
Τότε, αποκολλήθηκε το μπροστινό μέρος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το ατύχημα οφειλόταν σε κατασκευαστικό λάθος.
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
03:00
Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
02:00
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52