ΚΟΣΜΟΣ

Δανία - Τραγωδία σε λούνα παρκ: 14χρονη σκοτώθηκε όταν αποκολλήθηκε βαγόνι από τρενάκι

Δανία - Τραγωδία σε λούνα παρκ: 14χρονη σκοτώθηκε όταν αποκολλήθηκε βαγόνι από τρενάκι
Ένα από τα βαγόνια στο τρενάκι λούνα παρκ της Δανίας αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 14χρονη και να τραυματιστεί ένας ακόμα 13χρονος AP Photo / Mary Altaffer (Φωτογραφία αρχείου)

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Δανία, όπου μια 14χρονη σκοτώθηκε και ένα αγόρι 13 ετών τραυματίστηκε ενώ διασκέδαζαν σε ένα από τα παιχνίδια λούνα πάρκ στο Όρχους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13.00, τοπική ώρα, όταν ένα από τα βαγόνια στο τρενάκι αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα», όπως είπε ο διευθυντής του λούνα παρκ «Τίβολι Φρίχεντεν», ο Χένρικ Ράγκμποργκ Όλσεν.

«Το πίσω μέρος έσπασε και κρεμόταν από το υπόλοιπο τρενάκι», εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Από την αποκόλληση του βαγονιού σκοτώθηκε ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο χέρι. Το πάρκο έκλεισε και όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν.

Στο ίδιο τρενάκι, που φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων, είχε σημειωθεί άλλο ένα ατύχημα το 2008.

Τότε, αποκολλήθηκε το μπροστινό μέρος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερα άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το ατύχημα οφειλόταν σε κατασκευαστικό λάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ